អំបុកខ្មែរ
អំបុកៈស្រូវអង្ករត្រូវបាន គេបុក (ដោយសកម្មភាពនៃការធ្វើឱ្យវា)ឬក៏ធ្វើឲ្យសំប៉ែត (ដោយរូបរាងរបស់វា)ដែលជាប្រភេទមួយនៃអាហារសម្រន់ ជាភាសាខ្មែរដែលធ្វើពីស្រូវ។ អំបុកៈគឺជាតង្វាយដ៏សំខាន់នៃ ព្រះច័ន្ទអធិស្ឋានក្នុងពិធីនៅថ្ងៃច័ន្ទពេញលេញនៃខែ Lunarថ្ងៃទី 12។ ក្នុងកំឡុងពេលនៃការពេលនេះដល់ពេលប្រមូលផលស្រូវនៅក្នុងប្រទេសកម្ពុជាគឺជា។ថ្មីការប្រមូលផលធញ្ញជាតិស្រូវអង្ករត្រូវបានសមរម្យល្អសំរាប់ធ្វើឱ្យឆ្ងាញ់អំបុកៈ។អំបុកៈគឺអាចរកបានតែមួយសប្តាហ៍មុនពេលដែលព្រះច័ន្ទពេញលេញអធិស្ឋានថ្ងៃពិធីនិងប្រហែលមួយខែបន្ទាប់ពីពិធីនោះ។ដំណើរការនៃការធ្វើឱ្យអំបុកៈ
1.ដាក់អង្ករស្រូវចូលទៅក្នុងសក្តានុពលនៅលើភ្លើងរហូតដល់ធញ្ញជាតិដែលបានក្លាយជា ស្រួយនិងក្រអូប,ជំហាននេះត្រូវបានគេហៅថា លីងស្រូវ។
2.ដាក់cripyនិងក្តៅធញ្ញជាតិស្រូវអង្ករចូលទៅក្នុង ត្បាលនិងផោនវាទៅ Flattenធញ្ញជាតិនិងធ្វើឱ្យគ្របរបស់ខ្លួនបានបិទ។ជំហាននេះគឺត្រូវបានគេហៅថា បុកអំបុក។
3.បន្ទាប់មកដាក់គ្រាប់ បុកទៅក្នុងកញ្ចប់ផ្ទះល្វែងមួយដែលមានរន្ធដ៏តូចដើម្បីយកធូលីនៃគ្របញ្ញជាតិផងដែរ។ជំហាននេះគឺត្រូវបានគេហៅថា រែងអំបុក។
4.បន្ទាប់ពីនោះដាក់ស្រូវ បុកដោយគ្មានគ្រាប់ធញ្ញជាតិដែលបានគ្របដណ្តប់ទៅក្នុងកញ្ចប់ផ្ទះល្វែងមានមួយដោយគ្មានរន្ធតូចមួយដើម្បីធ្វើឱ្យអំបុកៈ។ ជំហានចុងក្រោយគឺត្រូវបានគេហៅថាអំបុកៈអ៊ុំ។ អ្នកអាចភ្លក្សរសជាតិនោះរសជាតិធម្មជាតិនៃធញ្ញជាតិស្រូវជាមួយ ក្លិនក្រអូបរបស់ខ្លួនដោយគ្មានការគ្រឿងផ្សំផ្សេងទៀតបានទេ។អ្នកក៏អាចធ្វើឱ្យអំបុកៈកាន់តែច្រើនcrispyជាមួយស្ករនិងអំបិលមួយចំនួន,ចៀនអំបុកៈ (អំបុកៈ លីង)អាចត្រូវបានរក្សាទុកសម្រាប់ការពេលវេលាយូរជាងនេះ។អំបុកៈគឺជាអាហារសម្រន់ បញ្ចូលជាមួយទឹកដូងនិងសាច់ដូងមួយផ្សេងទៀត។
ប្រភព www.indochinaodysseytours.com
1.ដាក់អង្ករស្រូវចូលទៅក្នុងសក្តានុពលនៅលើភ្លើងរហូតដល់ធញ្ញជាតិដែលបានក្លាយជា ស្រួយនិងក្រអូប,ជំហាននេះត្រូវបានគេហៅថា លីងស្រូវ។
2.ដាក់cripyនិងក្តៅធញ្ញជាតិស្រូវអង្ករចូលទៅក្នុង ត្បាលនិងផោនវាទៅ Flattenធញ្ញជាតិនិងធ្វើឱ្យគ្របរបស់ខ្លួនបានបិទ។ជំហាននេះគឺត្រូវបានគេហៅថា បុកអំបុក។
3.បន្ទាប់មកដាក់គ្រាប់ បុកទៅក្នុងកញ្ចប់ផ្ទះល្វែងមួយដែលមានរន្ធដ៏តូចដើម្បីយកធូលីនៃគ្របញ្ញជាតិផងដែរ។ជំហាននេះគឺត្រូវបានគេហៅថា រែងអំបុក។
4.បន្ទាប់ពីនោះដាក់ស្រូវ បុកដោយគ្មានគ្រាប់ធញ្ញជាតិដែលបានគ្របដណ្តប់ទៅក្នុងកញ្ចប់ផ្ទះល្វែងមានមួយដោយគ្មានរន្ធតូចមួយដើម្បីធ្វើឱ្យអំបុកៈ។ ជំហានចុងក្រោយគឺត្រូវបានគេហៅថាអំបុកៈអ៊ុំ។ អ្នកអាចភ្លក្សរសជាតិនោះរសជាតិធម្មជាតិនៃធញ្ញជាតិស្រូវជាមួយ ក្លិនក្រអូបរបស់ខ្លួនដោយគ្មានការគ្រឿងផ្សំផ្សេងទៀតបានទេ។អ្នកក៏អាចធ្វើឱ្យអំបុកៈកាន់តែច្រើនcrispyជាមួយស្ករនិងអំបិលមួយចំនួន,ចៀនអំបុកៈ (អំបុកៈ លីង)អាចត្រូវបានរក្សាទុកសម្រាប់ការពេលវេលាយូរជាងនេះ។អំបុកៈគឺជាអាហារសម្រន់ បញ្ចូលជាមួយទឹកដូងនិងសាច់ដូងមួយផ្សេងទៀត។
ប្រភព www.indochinaodysseytours.com
No comments:
Post a Comment