Friday, November 10, 2017

អំបុកខ្មែរ

អំបុកខ្មែរ


      អំ​បុ​កៈ​ស្រូវ​អង្ករ​ត្រូវ​បាន គេបុក (ដោយ​សកម្មភាព​នៃ​ការ​ធ្វើ​ឱ្យ​វា​)ឬក៏ធ្វើឲ្យសំប៉ែត (ដោយ​រូបរាង​របស់​វា​)ដែល​ជា​ប្រភេទ​មួយ​នៃ​អាហារ​សម្រន់ ជា​ភាសា​ខ្មែរ​ដែល​ធ្វើ​ពី​ស្រូវ​។ អំ​បុ​កៈ​គឺ​ជា​តង្វាយ​ដ៏​សំខាន់​នៃ ​​ព្រះ​ច័ន្ទអធិស្ឋាន​ក្នុង​ពិធី​នៅ​ថ្ងៃ​ច័ន្ទ​ពេញ​លេញ​នៃ​ខែ Lunarថ្ងៃទី 12។ ក្នុង​កំឡុង​ពេល​នៃ​ការ​ពេល​នេះ​ដល់​ពេល​ប្រមូល​ផល​ស្រូវ​នៅ​ក្នុង​ប្រទេស​កម្ពុជា​គឺ​ជា​។ថ្មី​ការ​ប្រមូល​ផល​ធញ្ញជាតិ​ស្រូវ​អង្ករ​ត្រូវ​បាន​សមរម្យ​ល្អ​សំរាប់​ធ្វើ​ឱ្យ​ឆ្ងាញ់​អំ​បុ​កៈ​។អំ​បុ​កៈ​គឺ​អាច​រក​បាន​តែ​មួយ​ស​ប្តា​ហ៍​មុន​ពេល​ដែល​ព្រះ​ច័ន្ទ​ពេញ​លេញ​អធិស្ឋាន​ថ្ងៃ​ពិធី​និង​ប្រហែល​មួយ​ខែ​បន្ទាប់​ពី​ពិធី​នោះ​។ដំណើរការ​នៃ​ការ​ធ្វើ​ឱ្យ​អំ​បុ​កៈ​
1.ដាក់​អង្ករ​ស្រូវ​ចូល​ទៅ​ក្នុង​សក្តា​នុ​ពល​នៅ​លើ​ភ្លើង​រហូត​ដល់​ធញ្ញជាតិ​ដែល​បាន​ក្លាយ​ជា ស្រួយនិង​ក្រអូប​,ជំហាន​នេះ​ត្រូវ​បាន​គេ​ហៅថា លីងស្រូវ។
2.ដាក់​​cripyនិង​ក្តៅ​ធញ្ញជាតិ​ស្រូវ​អង្ករ​ចូល​ទៅ​ក្នុង ត្បាលនិង​ផោន​វា​ទៅ Flattenធញ្ញជាតិ​និង​ធ្វើ​ឱ្យ​គ្រប​របស់​ខ្លួន​បាន​បិទ​។ជំហាន​នេះ​គឺ​ត្រូវ​បាន​គេ​ហៅ​ថា បុកអំ​បុ​ក។
3.បន្ទាប់​មក​ដាក់​គ្រាប់ បុកទៅ​ក្នុង​កញ្ចប់​ផ្ទះល្វែង​មួយ​ដែល​មាន​រន្ធ​ដ៏​តូច​ដើម្បី​យក​ធូលី​នៃ​គ្រប​ញ្ញជាតិ​ផង​ដែរ​។ជំហាន​នេះ​គឺ​ត្រូវ​បាន​គេ​ហៅ​ថា រែងអំ​បុ​ក។
4.បន្ទាប់​ពី​នោះ​ដាក់​ស្រូវ បុកដោយ​គ្មាន​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​ដែល​បាន​គ្រប​ដ​ណ្ត​ប់​ទៅ​ក្នុង​កញ្ចប់​ផ្ទះល្វែង​មាន​មួយ​ដោយ​គ្មាន​រន្ធ​តូច​មួយ​ដើម្បី​ធ្វើ​ឱ្យ​អំ​បុ​កៈ​។ ជំហាន​ចុង​ក្រោយ​គឺ​ត្រូវ​បាន​គេ​ហៅ​ថា​អំ​បុ​កៈ​អ៊ុំ​។ អ្នក​អាច​ភ្លក្ស​រសជាតិ​នោះ​រសជាតិ​ធម្មជាតិ​នៃ​ធញ្ញជាតិ​ស្រូវ​ជាមួយ ក្លិនក្រអូបរបស់​ខ្លួន​ដោយ​គ្មាន​ការ​គ្រឿង​ផ្សំ​ផ្សេង​ទៀត​បាន​ទេ​។អ្នក​ក៏​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​អំ​បុ​កៈ​កាន់តែ​ច្រើនcrispyជាមួយ​ស្ករ​និង​អំបិល​មួយ​ចំនួន​,ចៀន​អំ​បុ​កៈ (អំ​បុ​កៈ លីង​)អាច​ត្រូវ​បាន​រក្សាទុក​សម្រាប់​ការ​ពេល​វេលា​យូរ​ជាង​នេះ​។អំ​បុ​កៈ​គឺ​ជា​អាហារ​សម្រន់ បញ្ចូលជាមួយ​ទឹក​ដូង​និង​សាច់​ដូង​មួយ​ផ្សេង​ទៀត​។
ប្រភព www.indochinaodysseytours.com

No comments:

Post a Comment